Biologische kaas heeft een speciaal plekje in Jacobs voor kaas kloppende hart. In zijn winkel zijn dan ook meerdere biologische kazen te vinden.
Onder meer de rauwmelkse natuurkorst kaas van Remeker. Deze bijzondere kaas is volledig gemaakt van Jersey-koeienmelk. De in de Gelderse Vallei bereidde kaas kent een laag zoutgehalte, omdat de Remeker-kaasmakers het kort pekelen. De Jersey-koeien zijn antibioticavrij en eten gras met slechts een beperkte aanvulling van onbewerkte producten als haver en rogge. Deze natuurlijke werkwijze geeft deze kazen veel smaak.
Kaas & Jacob biedt:
Remeker ryp
Remeker old
Bestellen
En Mariënwaerdt Even Gelegen, een biologische jong belegen kaas. Circa 8 tot 12 weken heeft deze kaas (even) gelegen om op smaak te komen. Dit resulteert in een zachte en romige kaas met een ambachtelijke rijke smaak.
BestellenEerst proeven?
In onze winkel snijdt Jacob met plezier een blokje biologische kaas voor u. Welkom!